Gå til hovedinnhold
Taco med pulled pork og Q® Lettrømme

Taco med pulled pork og Q® Lettrømme

Lett

420 minutter

Prøv Q® Lettrømme i denne herlige pulled pork-varianten! På under en time har du en helt ny vri på tacofredagen.

0 stemme

(0 kommentar)

(0 porsjon)

400 g pulled pork

1 pk grove tacolefser

100 g tomater i terninger

50 g rødløk i skiver

50 g eple i skiver

Grønn salat

Frisk koriander

1 beger Q® Lettrømme

2 ss limesaft

HJEMMELAGET PULLED PORK

2 ss Dijonsennep

1 ss honning

2 dl eplejuice

1 dl vann

Svinekjøtt

KRYDDERBLANDING

1 ts salt

1 ts pepper

1 ts spisskummen

1 ts kajennepepper

1 ts røkt paprikapulver

1 ts røkt chilipulver

Annet valgfritt krydder du liker

Fremgangsmåte

  • Varm pulled pork etter anvisning på pakken eller lag selv (se neste avsnitt)
  • Fordel salatblader og koriander utover en varm lefse og ha kjøtt, epler og tomatblandingen på toppen. 
  • Server lefsene sammen med Q® Lettrømme.

Eller lag selv

  • Finn det kjøttet du vil ha, svinenakke, svinebog, høyrygg eller lignende.
  • Smør kjøttstykket inn med litt sennep og honning eller andre sauser som du liker.
  • Gni inn (eller rub som de sier på engelsk) med krydder. Her velger du selv. Vi brukte røykt chilipulver, røykt paprikapulver, spisskummen, salt, pepper og cayennepepper.
  • Bland sammen eplejuice, vann og litt brunt sukker og hell over kjøttstykket slik at nederste del (0,5-1cm) er dekket. Mange bruker også øl som f.eks en bayer.
  • Stek på 160 grader i ca. 6 timer. Hell gjerne litt av vesken over kjøttet underveis.
  • La kjøttet hvile litt før du river det fra hverandre med to gafler e.l.

Hva syns DU om denne oppskriften

0 personer har talt