Gå til hovedinnhold
OreoKake

Oreokake-drøm

Lett

90 minutter

Rett og slett en knallgod kake, som alle liker. Lag denne når du skal unne deg noe ekstra digg.

0 stemme

(0 kommentar)

(0 porsjon)

BUNN

2 pk Oreokjeks

100 g smeltet smør

OSTEKREM

300 g kremost naturell

150 g melis

3 plater gelatin

2 dl Q® Kremfløte

0,5 pk Oreokjeks

SJOKOLADEMOUSSE

300 g mørk sjokolade

3 stk egg

100 g sukker

3 dl Q® Kremfløte

0,5 pk Oreokjeks

KREMBLANDING

2 dl Q® Kremfløte

0,5 pk Oreokjeks

Fremgangsmåte

Kakebunn

  1. Kjør kjeks i en food-prosessor før du blander i smeltet smør. 
  2. Fordel og press blandingen utover en kakering på cirka 20 cm og sett i kjøleskap.

 

Ostekrem

  1. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 5 minutter før du klemmer vannet godt ut.
  2.  visp sammen romtemperert kremost og siktet melis til en jevn blanding. 
  3. Smelt gelatin forsiktig i vannbad og bland den inn i kremostmiksen. Pisk Q® Kremfløte til en krem og vend forsiktig sammen i miksen. 
  4. Fordel osteblandingen utover kjeksbunnen. Ha oppå knust oreokjeks og sett tilbake i kjøleskapet i 20 minutter.

 

  Sjokolademousse

  1. Smelt sjokolade over et vannbad.
  2. Piske egg og sukker til eggedosis.
  3. Pisk kremfløten. 
  4. Bland sammen smeltet sjokolade med eggedosis og vend inn pisket Q® Kremfløte.
  5. Ta kaken ut av kjøleskapet og fordel sjokolademoussen oppå ostekremen.
  6. Ha igjen på knust Oreokjeks og sett kaldt i nye 20 minutter.

 

Q kremtopping

Pisk Q® kremfløte med sukker, fordel pisket kremfløte utover kaken og ha til slutt oppå knuste Oreokjeks

Gluten

Egg

Melk

Hva syns DU om denne oppskriften

0 personer har talt