Melon- og pasjonsfruktpudding med yoghurt
(0 porsjon)
Fremgangsmåte
Vi begynner med puddingen, legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann, de skal ligge der i 5 minutter. Varm opp melk og honning i en kjele på svak til middels varme. Smak til om du vil ha mer eller mindre honning, men husk at yoghurten også gir en søt og god smak.
Når melkeblandingen begynner å koke drar du kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og bland de inn i den varme melkeblandingen, rør godt så du er sikker på at gelatinen er helt oppløst. Hell melkeblandingen over i en bolle og la den avkjøle seg før du rører inn Q Frokostyoghurten.
Smak gjerne til en siste gang, for å se om du er fornøyd med sødmen.
Ha blandingen over i porsjonsglass og sett de kaldt i minimum 3-4 timer.
For å lage pasjonsfruktsausen skraper du ut innmaten i de fire pasjonsfruktene, og har dette i en foodprosessor eller blender. Kjør raskt, omtrent 10-15 sekunder. Grunnen til at vi kjører pasjonsfrukten i blender er for å knuse fruktsekkene rundt frøene. Ha deretter pasjonsfrukt, vann, honning og sukker i en liten kjele, og kok opp. La sausen småkoke i 3-5 minutter. Smak til i forhold til sødme. Hell sausen over i en bolle og avkjøl.
Hvis du ikke ønsker å ha frøene fra pasjonsfrukten i sausen, siler du dem enkelt og greit ut til slutt. Når puddingen er stiv, kan du helde sausen over og toppe med friske jordbær.
Denne oppskriften er laget av forbrukeren Tone Utne.
(0 kommentar)