Gå til hovedinnhold
matreddergryte_jpg_gn3ovwsei1

Matreddergryte

Lett

30 minutter

Vil du servere en skikkelig smakfull rett og samtidig redde noen litt slitne grønnsaker? Da lager du en grønnsakssuppe eller gryte!

0 stemme

(0 kommentar)

(0 porsjon)

0,5 stk løk

2 stk fedd hvitløk

0,5 stk rød chili

1 ss tomatpuré

1 håndfull valgfrie grønnsaker (se tips!)

1 boks hakkede tomater (+ litt vann ved behov)

1 boks bønner eller linser

Andre valgfrie rester (se tips!)

1 ts sukker (smak til)

Salt og peper

Valgfritt krydder, eventuelt litt buljong (se tips!)

Surr løk i litt olje til den blir myk. Tilsett finhakket hvitløk og chili og la surre litt til. Ha i tomatpurè og grønnsaker i biter. La alt surre et par minutter til. Tilsett deretter hakkede tomater (og evt. litt vann) til grønnsakene dekkes og kok opp. La småkoke til grønnsakene er akkurat passe møre. Tilsett bønner/linser og evt. andre rester. Er gryten for tykk kan du spe den med litt vann/buljong til ønskelig tykkelse. Smak til med litt sukker, salt, pepper og valgfritt krydder. Topp gjerne med brødkrutonger og en god skje med Q-rømme om du har!

Grønnsaker:
Bruk alle typer tomater og de grønnsakene du har! Det kan være f. eks gulrot, paprika, squash, sopp, mais, brokkoli, blomkål, søtpotet eller rester av en wok.
PS! Har du ikke tomater? Da kan du bytte ut tomatene med andre grønnsaker du har tilgjengelig

Andre rester:
Tilsett rester av f. eks kokte poteter, belgfrukter, salsa, kokt pasta eller ris. Du kan også tilsette rester
av kjøtt. Det kan være tacokjøttdeig, pølser eller kjøttkaker til overs fra en annen middag. Rester av Q-fløte, Q-melk, Q-rømme, Q-crème fraiche eller kokosmelk passer også bra!

Tacovariant:
Smak til med spisskummen, paprikapulver og oregano. Tips: Tilsett gjerne litt av krydderet sammen med tomatpuréen. Da gir du smaken et ekstra piff!

Tradisjonell tomatvariant. Smak til med basilikum eller oregano.

Hva syns DU om denne oppskriften

0 personer har talt