Gå til hovedinnhold
IMG_20161106_182446_f9m3bsqc02

Lunsjcookies med Q® Yoghurt Naturell

Middels

45 minutter

Frisk opp lunsjen din med noen velsmakende lunsjcookies laget av søtpotet og yoghurt. Helsprøtt lunsjalternativ.

0 stemme

(0 kommentar)

(0 porsjon)

300 g søtpotetmos

3 ss Q® Yoghurt Naturell

150 g havremel

15 g knuste solsikkefrø

15 g knuste valnøtter

10 g chiafrø

1 ts bakepulver

en klype salt

Fremgangsmåte

Bland alt godt sammen. For å lage søtpotetmos deler du søtpotet i 4 biter og baker i ovn evt. i mikrobølgeovn til de er myke. Ta ut søtpotetmassen med en skje og kjør i foodprosessor.

Kle et stekebrett med bakepapir og form til syv store cookies ved hjelp av litt mel på hendene. De vil ikke sige ut ved steking, så form de slik du ønsker de. Stekes ved 175 grader i ca. 20-30 min. Dersom du ønsker mindre/flere cookies må steketiden reduseres noe.

Søtpotet inneholder mye fiber og sammen med havre er det en god kilde til langsomme karbohydrater. Ved å tilføre protein fra yoghurt, fett fra nøtter/yoghurt og omega-3 fra chiafrø, metter disse godbitene både små og store mager.

Ideskaper

Oppskriften er laget av den inspirerende forbrukeren Mona Kvammen. Tusen takk, Mona!

Gluten

Nøtter

Melk

Lunsjcookiesene er like gode med brunost som hvitost. Passer som frokost, lunsj eller mellommåltid. Søtpotet inneholder mye fiber og sammen med havre er det en god kilde til langsomme karbohydrater. Ved å tilføre protein fra yoghurt, fett fra nøtter, yoghurt og omega-3 fra chiafrø, metter disse godbitene både små og store mager.

Hva syns DU om denne oppskriften

0 personer har talt