Gå til hovedinnhold
lapper_jpg_gn3nsdfq2n

Kreative restelapper

Lett

30 minutter

Lapper smaker godt både som frokost, lunsj og kvelds, og er kjempegode i matpakken! Har du lapper til overs kan disse fint fryses ned. Lapper er superlurt å lage for å redde brune bananer og andre matrester, og smaker supergodt!

0 stemme

(0 kommentar)

(0 porsjon)

4,5 dl mel/havregryn

1 ts bakepulver

3 stk egg

2,5 dl Q Melk

+ valgfrie rester (se tips!)

smør/margarin til steking

Bland alle ingrediensene sammen til en jevn røre. La røren stå og svelle litt før du begynner å steke lappene. Smelt litt smør/margarin i stekepannen. Ta to spiseskjeer med røre i pannen og rør ut til en liten lapp. Snu lappene når overflaten er stivnet.

Gluten

Egg

Melk

Søte restelapper:
- Mos 2-3 brune bananer i røren
- Ha i frukt og bær i biter
- Tilsett rester av søt Q-yoghurt
- Smaker godt med søte pålegg som syltetøy og brunost

Salte restelapper:
- Kutt opp kjøtt, skinkepålegg, ost ol. og ha i røren
- Tilsett grønnsaksrester eller potetmos
- Smaker godt med salte pålegg som ost og skinke

Alle typer restelapper:
- Tilsett spinat for grønne pannekaker
- Tilsett raspede gulrøtter
- Bytt ut deler av røren med Q-yoghurt/Q-rømme
- Bytt ut deler av røren med risgrøt/havregrøtrester
- Vær kreativ med tørrvarene i skapet!

Hva syns DU om denne oppskriften

0 personer har talt