Jordbær- og vaniljeis med Q® Yoghurt Naturell
Is er noe vi forbinder med bursdager og varme dager i solen, men denne isen kan også nytes til frokost på en helt vanlig hverdag med den beste samvittighet. Perfekt måte å servere Q® Yoghurt Naturell, med andre ord.
(3–4 porsjon)
Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene i en blender og blend i vei. Smak til underveis om du ønsker mer søtning. Er du ikke så glad i honning kan du bruke melis. Er bananene godt modne kan det hende du ikke trenger søtning i det hele tatt. Ha røren i matbokser med lokk eller lignende, og sett i fryseren, i 4-6 timer. Ta ut isen av fryseren og lag kuler med isskje og ha over i beger eller skåler. Topp med ønskede godsaker og nyt ute i solskinnet, til en bursdagsfest eller til en god film på kveldstid.
Oppskriften er laget av forbrukeren Tone Utne
Hvis du vil ha best mulig konsistens på isen anbefaler jeg å røre i den hvert 20–30 minutt når den står i fryseren, eller bruke en ismaskin hvis du har det. Hvis du ikke gjør dette blir isen litt krystallisert, men smaker fortsatt nydelig. Isen kan også spises med det samme du har blendet den, men da er konsistensen en mellomting mellom smoothie og is. Personlig liker jeg den best da den er stått i 3-4 timer, og den fortsatt er ganske myk. Med yoghurt naturell som base kan du lage en masse ulike smaker, med forskjellige frukter og bær, eller med sjokolade og nøtter.
(0 kommentar)