Gå til hovedinnhold
Jordbær_og_vaniljeis_i_beger

Jordbær- og vaniljeis med Q® Yoghurt Naturell

Lett

360 minutter

Is er noe vi forbinder med bursdager og varme dager i solen, men denne isen kan også nytes til frokost på en helt vanlig hverdag med den beste samvittighet. Perfekt måte å servere Q® Yoghurt Naturell, med andre ord.

0 stemme

(0 kommentar)

(3–4 porsjon)

JORDBÆRIS

250 g fryste jordbær

250 g Q® Yoghurt Naturell

1 stk fryst banan i biter

25 g honning

VANILJEIS

250 g Q® Yoghurt Naturell

1 stk fryst banan i biter

15 g honning

Frø fra 1 vaniljestang (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en blender og blend i vei. Smak til underveis om du ønsker mer søtning. Er du ikke så glad i honning kan du bruke melis. Er bananene godt modne kan det hende du ikke trenger søtning i det hele tatt. Ha røren i matbokser med lokk eller lignende, og sett i fryseren, i 4-6 timer. Ta ut isen av fryseren og lag kuler med isskje og ha over i beger eller skåler. Topp med ønskede godsaker og nyt ute i solskinnet, til en bursdagsfest eller til en god film på kveldstid.

Oppskriften er laget av forbrukeren Tone Utne

Hvis du vil ha best mulig konsistens på isen anbefaler jeg å røre i den hvert 20–30 minutt når den står i fryseren, eller bruke en ismaskin hvis du har det. Hvis du ikke gjør dette blir isen litt krystallisert, men smaker fortsatt nydelig. Isen kan også spises med det samme du har blendet den, men da er konsistensen en mellomting mellom smoothie og is. Personlig liker jeg den best da den er stått i 3-4 timer, og den fortsatt er ganske myk. Med yoghurt naturell som base kan du lage en masse ulike smaker, med forskjellige frukter og bær, eller med sjokolade og nøtter.

Hva syns DU om denne oppskriften

0 personer har talt