Gå til hovedinnhold
Creme fraiche

Hvit pizza med spekeskinke

Lett

60 minutter

Pizza bianca, eller hvit pizza som det heter på godt norsk, med Q® Crème Fraîche er superenkel og knallgodt.

25 stemmer

(0 kommentar)

(0 porsjon)

PIZZABUNN

500 g siktet hvetemel

0,5 pk tørrgjær

1 ts salt

2 ss olje

PIZZASAUS

3 dl Q Crème Fraiche

1 ts sitronsaft

2 fedd hvitløk

smak til med salt og pepper

friske urter, for eksempel basilikum, persille og oregano

TOPPING

parmaskinke eller annen spekeskinke

ruccola

revet parmesan

ristede pinjekjerner

Fremgangsmåte

  1. Start med bunnen: Bland sammen de tørre ingrediensene, tilsett vann og olivenolje. Spe på med mel eller vann dersom deigen virker løs eller tørr. Kna eller elt deigen i ca.10 minutter og sett til heving til den har fått dobbel størrelse. Del deigen i fire enheter og bruk hendene (eventuelt kjevle) til å bake ut fire pizzabunner. 
  2. Mens deigen hever lager du pizzasaus. Finhakk hvitløk og urter, og bland alle ingrediensene. Finn frem et stekebrett og dekk med bakepapir. Fordel saus over deigen i et tynt lag, og en håndfull revet mozzarella. 
  3. Husk å sett på stekeovnen! Stek i i oppvarmet ovn på ca. 250 grader i cirka 7 minutter eller til pizzabunnen har en lett gyllen farge. Her kan det være lurt å følge med. 
  4. Så er det klart for fyll. Topp pizzaen med spekeskinke, revet parmesan, ruccula og ristede pinjekjerner. Nyt! 

Hva syns DU om denne oppskriften

25 personer har talt