Gå til hovedinnhold
yoghurt grøt med bær

Havregrøt med Skyr® og rørte bær

Lett

10 minutter

Denne Skyr®-grøten er proppfull av næringsstoffer, og ikke minst supergod!

0 stemme

(0 kommentar)

(0 porsjon)

0,5 dl havregryn

1 dl Q® Melk Lett

1 knivspiss salt

1 beger Skyr® Jordbær & lime, eller annen smak

100 g jordbær

1 ts valgfri søtning

Er dette den perfekte sommergrøten for en aktiv sommer? Skyr® er blant annet rik på protein og kalsium, mens havregryn er rik på jern og fiber. Jordbær bidrar også med mye godt, blant annet vitamin C og B-vitaminet folat. Håper det smaker! 

Fremgangsmåte

  1. Start med havregrøten. Ha havregryn og væske i en kjele. Rør hele tiden og la grøten putre (ikke koke) i om lag tre minutter eller til du har ønsket konsistens. Smak til med salt til slutt. Tips! Legg grynene til bløt naten før for en mer fløyelsmyk grøt. Velg steelcut eller store havregryn om du liker tyggemotstand.
  2. La havregrøten avkjøles før du vender inn et beger Skyr®
  3. Rens og kutt bær og tilsett søtning. Bruk gaffel, eventuelt en stavmikser, for å knuse bærene.
  4. Finn frem et passende glass og legg Skyr®-grøt og rørte bær lagvis. Topp gjerne med enda mer bær og crunchy granola.

Gluten

Melk

Hva syns DU om denne oppskriften

0 personer har talt