Gå til hovedinnhold

Blåbærdrømmekake

Middels

60 minutter

0 stemme

(0 kommentar)

(18 porsjoner)

3 egg

1 dl sukker

3 dl Q® Drømmelett®

1 sitron

2,5 dl havremel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

4 dl frosne blåbær

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Bruk en avlang form på 1 ½ liter brødform eller en rund kakeform på 24 cm i diameter.
  • Dekk formen med bakepapir og smør den med litt flytende margarin eller smeltet margarin.
  • Visp egg og sukker til en lett eggedosis.  Vend inn inn Q® Drømmelett® og revet sitronskall i eggedosisen.
  • Tilsett havremel, vaniljesukker og bakepulver og vend forsiktig inn i eggedosisen.
  • Tilsett til slutt frosne blåbær og ved forsiktig inn bærene slik at de holder seg mest mulig hele.
  • Hell røra i den smurte formen. Stek kaken på nederste rille til kaken er gjennomstekt ca 45 minutter.
  • Avkjøl kaken på en rist.

Du kan servere kaken slik den er eller med en skje Q® Drømmelett® og friske blåbær til.

Stikk en tynn kakepinne i kaken. Hvis det henger igjen noe røre på pinnen må du steke den litt til.

Slik gjør du det

Spill av video

Hva syns DU om denne oppskriften

0 personer har talt