Gå til hovedinnhold

Bærgrøt med Q® Drømmelett® vaniljetopping

Lett

30 minutter

0 stemme

(0 kommentar)

(6 porsjoner porsjon)

200 g bringebær

200 g jordbær

200 g blåbær

1 dl vann

100 g sukker

1 stk vaniljestang

1 stk kanelstang

2 ss potetmel

1 dl kaldt vann

2 dl Q® Drømmelett®

2 ss valnøtter

Fremgangsmåte

  • Vask og rens bær for stilker og stein.
  • Skjær et snitt i vaniljestangen og skrap ut frøene og ha i en liten skål, sett til side.
  • Kok opp vann, og tilsett kanelstang, vaniljestang uten frø og sukker. Tilsett bær, kok opp og senk varmen. La det hele småkoke et par minutter. 
  • Rør sammen potetmel og kaldt vann. Ta kjelen til side og tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok raskt opp under lett omrøring.
  • Hell bærgrøten i en bolle og avkjøl.
  • Ha Q® Drømmelett® i en skål og rør inn frøene fra vaniljestangen. La stå noen minutter og server som topping på bærgrøten.

Server bærgrøten med Q® Drømmelett®-topping.

Solbær, rips og bjørnebær er også kjempegode bær å ha i en bærgrøt. Du kan gjerne bruke en frossen skogsbærblanding. Har du rester av syltetøy kan du også lage en god bærdessert av det.

Slik gjør du det

Spill av video

Hva syns DU om denne oppskriften

0 personer har talt