Gå til hovedinnhold

Per Arne er årets forbrukerinnovatør

30. des. 2022

Fra idé til butikk. Per Arne Einarsen fra Bergen utfordret Q-Meieriene til å følge den gode magefølelsen. Nå finner du idéen hans, Q Kefir, i meierihyller over hele landet.
_DSC9273

I alle år har Per Arne og konen reist til Tyrkia på ferie. Et av høydepunktene er de mange turene i dagligvarebutikken. Der finner de nemlig favorittproduktet Kefir i flere ulike smaker. 

— Jeg la etter hvert merke til at butikkene gikk tom for kefir. Da jeg spurte om hvorfor, fortalte de at det var på grunn av de norske turistene. Da tenkte jeg, oi, dette kan være en god ting å ta med seg hjem til Norge og Q-Meieriene, forteller han. 

Favorittdrikk: Per Arne handler Kefir i Tyrkia. Foto: Privat

Næringsstoffene du trenger, i ett glass.   
Produktutvikler i Q, Marianne Heksen, forteller at forbrukerne sin etterspørsel etter en kefirvariant fra utfordrermeieriet har vært enorm. Den fermenterte melkedrikken, som først ble laget for over 2000 år siden i kaukasus-fjellene, har opplevd en sterk økning i popularitet de siste årene. 

— Utvalget i Norge er begrenset, og det finnes store rom for innovasjon. Forbrukere søker aktivt etter produkter som gir ekstra helsefordeler, spesielt når det kommer til magehelse og immunforsvar. Det ønsker vi å levere på. 

Q Kefir skiller seg fra andre alternativer fordi den har et langt større mangfold av vennlige og naturlige melkesyrebakterier. Hvert glass med Q Kefir gir deg hele 15 utvalgte melkesyrebakterier som gjør godt for mage og tarm. Dette er den bredeste bakteriesammensetningen i markedet. I tillegg inneholder den D-vitamin som tar vare på immunforsvaret.