Gå til hovedinnhold

Tar du utfordringen fra denne gjengen?

9. okt. 2024

I høst setter 5.-klassinger hele Norge på prøve med quiz på melkekartongene!






IMG_9371

Denne høsten får frokostbordene i hele Norge en morsom utfordring, takket være 5.-klassinger fra Fjellstrand-, Figgjo- og Haslum skole. De kreative elevene har laget quizoppgavene som nå pryder millioner av melkekartonger fra Q-Meieriene, og responsen har vært fantastisk.

– Vi ønsket å skape en aktivitet som kunne engasjere hele familien rundt frokostbordet. Quizformatet er perfekt for å starte dagen med en god samtale og litt hjernegymnastikk, sier brand manager Pål Rasmussen.

Spørsmålene, som inkluderer «Hvilket dyr er verdens største?», «Hva står LEGO for?» og «Er det pingviner på Nordpolen?», har allerede blitt en del av mange frokostrutiner. Nå kan både store og små teste sine kunnskaper og kanskje lære noe nytt sammen.

Stolte quizmakere og produktinnovatører
Men quizoppgaver var bare starten! 5.-klassingene, fulle av energi og idéer, kom også med en rekke forslag til nye produkter som de håper kan bli en realitet. Blant favorittforslagene var sjokolademelk uten sukker - men med masse protein, ulike typer is, og til og med rabarbrayoghurt.

– De hadde virkelig tenkt seg om og var oppriktig nysgjerrige på hva vi gjør med alle ideene som kommer inn, sier Rasmussen, som kunne fortelle at Q har sin egen idébank, Min Q-idé, hvor alle forslag som kommer inn blir vurdert.

Elevene lurte på om Q kunne lage noen av produktene som ble foreslått.

– Og det kan vi! Flere av forslagene er faktisk ting vi jobber med. Det viser bare hvor engasjerte og oppfinnsomme disse elevene er. For oss er det viktig å vise at vi lytter til alle våre melkedrikkere, både små og store, og gir dem muligheten til å bidra med sine innovative ideer.

Skolebesøkene var ikke bare en morsom læringsopplevelse for elevene, men Q fikk også mange nyttige innspill til fremtidige produkter.

Det var mange av elevene som hadde sett «sin» melk i butikkene og sikret seg den. Så neste gang du handler, ta en kartong med Q-melk, samle familien rundt frokostbordet og ta utfordringen: Hvem er smartest i familien?