Del 1: Planlegg
Hvordan planlegge undervisningen
- Start med å finne ut hvilke rester/mat/råvarer dere har på skolen fra før.
- Skaff overskuddsmat fra nærbutikken. Slik kontakter du nærbutikken.
- La elevene få tilgang til oppskriftene slik at de kan begynne å forberede seg til økten.
- Sett av 30 minutter til å se undervisningsvideoen "Bli en matredder"
Du er nå klar!
Sett i gang undervisningen ved å navigere til del 2 under.
Del 2: Kursmateriell for elever
Videokurs med Mette Nygård Havre og matredderkokken Tore som redder mat.
Gå tilNaviger mellom alle deler
Del 1: Planlegg undervisningen
Her finner du vårt digitale undervisningsopplegg om matredding for mat og helse på 9. trinn.
Del 2: Kursmateriell for elever
Elevene ser foredraget med matredder Mette Nygård Havre, og videoen med matredderkokken Tore, før de går i gang med å lage mat.
Del 3: Lag mat
Tips og veiledning til å komme i gang med matlagingen.
Del 4: Verktøykasse
Hjemmeoppgaver og aktiviteter for alle nivåer på kjøkkenet.